NIEUWS

De spray brandblusser


De spray brandblusser is een super handige brandblusser die bij velen bekend is omdat hij een tijdje in de schappen van de Action heeft gestaan. Een dergelijke spray brandblusser demonstreren wij tijdens onze BHV trainingen


De sprayblusser werkt als een spuitbus. Zo kan iedereen hem gemakkelijk en snel gebruiken. Hiermee voorkomt u dat een kleine vlam zich razendsnel uitbreid. Deze blusser is de ideale brandblusser voor de meest voorkomende branden thuis of op het werk.


Wat kost de sprayblusser? De sprayblusser kost maar 20 euro*

* exclusief eventuele verzendkosten. Tijdens de trainingen kunt u per PIN betalen.

Wat is een Tabletop BHV ontruimingsoefening?


Een tabletop BHV ontruimingsoefening kan voor de BHV’ers een heel waardevol middel zijn. Maar hoe werkt zo'n BHV tabletop oefening dan?


Op een grote plattegrond van het bedrijf of een gebouw kun je bijvoorbeeld door middel van kaartjes, steentjes, Playmobil of LEGO poppetjes en attributen verschillende scenario's schetsen. Na afloop kun je dat met elkaar evalueren en eventueel opnieuw spelen of het scenario veranderen.


Het is bij een echte ontruimingsoefening in de praktijk vaak lastig en kostbaar om alle medewerkers te laten oefenen. Het is tijdrovend en niet iedereen heeft een goed inzicht wat er allemaal plaatsvindt. Men mist de helikopter view.


Daarnaast heb je een aantal relevante oefenscenario’s nodig die je afstemt op het niveau van de BHV’ers en de bedrijfsspecifieke omstandigheden. Het oefenen is op een plattegrond vervangt natuurlijk nooit een echte oefening. Bij een echte oefening worden alle collega’s en bezoekers in het pand betrokken. Maar het wél is een waardevolle opstap naar de echte ontruimingsoefening.