BHV in de tandartspraktijk en orthodontiepraktijk

NIEUWS

De naam burgerhulpverlener is veranderd in first responder HartslagNU


Wist je dat de naam burgerhulpverlener is veranderd in first responder HartslagNu?

HartslagNu heeft samen met de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en Ambulancezorg Nederland een nieuw Kwaliteitskader voor first responders in de reanimatiezorg opgesteld. Er zijn steeds vaker meerdere first responders betrokken bij een reanimatie, daarom is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over onder meer de samenwerking bij het slachtoffer.


Bij meldingen van een reanimatie worden first responders gealarmeerd door de meldkamers ambulancezorg (MKA). Deze first responders zijn bijvoorbeeld verbonden aan HartslagNu als burgerhulpverlener, werken bij de brandweer of politie. Daarom praten we vanaf nu niet meer over burgerhulpverleners maar over first responders HartslagNu. Al deze first responders zijn gelijk aan elkaar, er is geen verschil in rangorde. De first responders zorgen zo snel mogelijk voor de start van de reanimatie, bijvoorbeeld op straat, sportvelden, of in woonwijken. First responders beginnen met basis reanimatie (BLS) of nemen deze als het nodig is over als omstanders al begonnen zijn. Zij zijn vaak sneller ter plaatse dan de ambulanceteamsen zo wordt de reanimatie zo snel mogelijk gestart.


Wil je het hele kwaliteitskader lezen, ga dan naar onze website.


De nieuwe 112 app, een echte aanrader!


Contact leggen met 112 kan nu ook met de app 112NL! Door 112NL te gebruiken, stuurt u automatisch de volgende gegevens naar de meldkamer:

 • Welke hulpdienst u wilt spreken
 • Uw naam en uw telefoonnummer (dit is al opgeslagen in de app)
 • Of u moeite heeft met spreken of horen
 • Uw voorkeurstaal voor de chatfunctie
 • Uw locatie


Door 112NL te gebruiken, kan de meldkamer een chatgesprek met u starten als u niet of moeilijk kunt spreken of horen, of als u niet goed Nederlands of Engels spreekt. Door 112NL te gebruiken, stuurt uw telefoon automatisch uw locatie naar de meldkamer zodra u belt. Daarmee kan de meldkamer sneller de juiste hulp naar de juiste plaats sturen. U ontvangt een notificatie als de chat wordt gestart.

Download de app 112NL. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Download hem nu en vul direct uw gegevens in. Dan is de app klaar voor gebruik als elke seconde telt. Test de app niet na installatie, want dan houdt u de lijn bezet voor mensen in nood.


In DEZE handige flyer kunt u alle voordelen nog eens nalezen.Waarom BHV'ers onmisbaar zijn in tandartspraktijken


In ieder bedrijf, dus ook in een tandheelkundige praktijk, zijn bedrijfshulpverleners verplicht. De meeste tandartspraktijken volgen jaarlijks een BHV cursus met het team.


Inhoud van de BHV training

 • Spoedeisende en niet-spoedeisende Eerste Hulp
  Bijvoorbeeld de reanimatie van volwassenen en kinderen, het bedienen van de automatische externe defibrillator (AED), het opheffen van een verstikking, de stabiele zijligging kunnen toepassen, handgreep van Rautek en andere praktische technieken. Daarnaast is het belangrijk dat BHV'ers weten hoe te handelen bij verschillende noodsituaties, zoals een allergische reactie, flauwte, beroerte (CVA), epileptisch insult en hypoglykemie (ook wel hypo genoemd, een te lage bloedsuikerspiegel)
 • Brandbestrijding
  Het beperken en het bestrijden van brand. Het beperken en bestrijden van brand, waarbij BHV'ers tijdens de training leren hoe ze zelf een brand kunnen blussen.
 • Ontruiming
  Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf


Meer informatie over onze trainingen kunt u lezen in deze LINK


De spray brandblusser


De spray brandblusser is een super handige brandblusser die bij velen bekend is omdat hij een tijdje in de schappen van de Action heeft gestaan. Deze brandblusser is een innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor het bestrijden van branden, bekend vanwege zijn handige formaat en effectiviteit.

Tijdens onze BHV-trainingen demonstreren wij deze handige spray brandblusser.


De sprayblusser werkt als een spuitbus. Dankzij het eenvoudige gebruik kunnen zelfs mensen zonder specifieke training snel en effectief reageren in noodsituaties. Dit helpt voorkomen dat een kleine brand zich snel uitbreidt, waardoor u waardevolle tijd wint om de situatie onder controle te krijgen en schade te beperken. Deze blusser is de ideale brandblusser voor de meest voorkomende branden thuis of op het werk.


Wat kost de sprayblusser? De sprayblusser is verkrijgbaar tijdens onze training voor slechts 20 euro excl. btw. Tijdens de trainingen kunt u ook per PIN betalen.